2011. február 10., csütörtök

Egybefasírt

Amikor se kedvem, se időm nincs főzni, jó, ha van a talonban egy két ilyen gyorsan összedobom a cucc. 

Hozzávalók:
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 3 közepes krumpli
  • 2 tojás nyersen
  • 3 főtt tojás
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk fehérbors
  • 1 ek só
  • 1 ek pirospaprika
  • 3-4 kisebb savanyú uborka
  • 5-10 dkg csíkokra vágott sajt - füstölttel szeretem, de mással is jó.
 A vöröshagymát és krumplit a reszelő nagy lyukán lereszelem. Belerakom a húst, ráütöm a két tojást, majd belemehetnek a fűszerek. Jól összedolgozom, majd egy közepes tepsit veszek elő. Én általában fedeles jénait szoktam, mert akkor látom, hogy is áll a dolog. A tepsi aljára teszek 2 ek olajat, majd ráhalmozom a massza  felét. Ellapítom, majd bele a főtt tojás köré uborka és a sajt. A maradék husival bevonjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki. Lefedve hideg sütőbe teszem, s 200 fokon sütöm. 45 perc elég szokott lenni. Ha jól megpirult a teteje, akkor tuti jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése