2011. február 2., szerda

Paradicsomos hal

Nagyon nem szeretem a halat, de mind Pocok, mind a saját érdekemben néha rászánom magam, hogy süssek. Ekkor sem, szeretek sok időt molyolni vele, ezért keverek egy öntetet, s zsupsz, be a sütőbe. Ez az egyik bevált receptem.

Hozzávalók:

750 g fagyasztott tengeri halfilé
1 doboz hámozott, darabolt paradicsom
12 dkg kenyérszalonna
2 evőkanál olaj
2 csapott kk bazsalikom
1 csapott kk só
késhegynyi bors

Kiválasztok egy közepes tepsit. Beleöntöm az olajat, majd belerakom a fagyasztott halakat. Míg szokják a klímát, összekeverem az öntetet. A paradicsomot beleöntöm egy kis tálba, beleszórom a sót, borsot és a bazsalikomot. Összekeverem - ha valaki szereti, akkor le is turmixolhatja. Az öntetet ráöntöm a halakra, majd bemasszírozom őket vele. Rávágom a szalonnát, s be a sütőbe 200 °C-ra - nem kell előmelegíteni. Én kb..1 órát szoktam sütni, hogy a halból kifőtt víz elpárologjon, s a szalonna is finom roppanós legyen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése