2011. február 15., kedd

Grenadinos bonbon

Nagyon nagyon édes szájú vagyok, s már régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy csinálok otthon bonbont. Mivel hétfőn Valentin-nap volt, férjuram gondolt egyet, s meglepetés gyanánt rendelt a kolléganőknek. Így lett is motiváció, így belevágtam.

Hozzávalók:
  • 2*100 g étcsokoládé
  • 1*100 g fehér csoki
  • 1*100 g málnadarabos Tibi

a zseléhez:
  • 2 csapott tk zselatin
  • 100 ml grenadin szirup
Felolvasztottam egy étcsokit vízgőz felett. Mikor már forró volt - beledugtam az ujjam, s égetett, akkor levettem a tűzről. Kevergettem, míg "emberhőmérsékletűre" hűlt - nem égetett, langyos volt. Kikentem egy üveg formájú jégkockatartót és egy pici muffin sütőt a csokival. Be a hűtőbe 2-3 órára dermedni. Majd ugyanígy jártam el a fehér csokival is - azt a feketére kentem, majd be hűsölni. Míg dermedt, elkészítettem a zselét. A grenadint beleöntöttem egy kisebb lábosba, bele a 2 tk zselatint. Majd felforraltam. Lehúzva a tűzről kavartam rajta egyet kettőt, majd félreraktam. 1/2 óra múlva belemértem a zselét a formákba, a fehér csokira. majd vissza pihenni a hűtőbe, míg felolvasztottam a Tibit - lehet akár sima fekete csoki is, csak így kicsit még finomabb. Mikor a felmelegedett csoki visszahűlt kissé, elővettem a formákat, s a zseléket beborítottam Tibivel. Majd egy éjszaka gondolkodás a hűtőben. Reggel kipattogtattam őket a formákból, s mehetett is a csajoknak:):):).







Tanulság: a jégkockatartó túl vastag, ezért egyrészt foltosan szárad a csoki, másrészt nehéz kiszedni belőle a kész bonbont. Lehet kapni szilikon bonbonkészítőt, illetve a muffinos variáció is jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése